Bejelentés


Pecatipp


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Amúr horgászataAz Amúr nem őshonos halunk. Az 1970-es években telepítették hazánkban, elsősorban az elburjánzott vizinövények megritkítása érdekében.

Az Amúr az országos horgászrend szerint méretkorlátozás alá esik: Legkissebb kifogható méret 40 cm. Tilalmi időszak az Amurra nincs.

Az Amúr gyakorlatilag csak növényi eredetű táplálékot vesz fel. Egész évben fogható, de az igazi fogások a nyári időszakban várhatók. A használható felszerelések megeggyeznek a Ponty horgászatához használt felszerelésekkel. Az Amúrokat megtalálhatjuk a nádasokban, a part közelében, de a mély vízben is, fenéken, vízközt és a vízfelszínen is.

Az Amúr horgászatához használható csalik:
- kukoricafélék
- zöld borsó
- a nád zsenge hajtása
- tigrismogyoró
- tésztagyurmák
- lucernacsokor
- pelletek
- boiliek

A fenti csalikból 4-5 cm-es füzért is fűzhetünk. A csalikat leginkább hajszálelőkén kínáljuk fel.

Azokon a horgászvizeken ahol a parton vadszilvafa van, ott a túlérett vadszilva is jó eredménnyel használható.

Amúr horgászata esetén a csalit mindég lebegtessük meg.

A nyári melegben, ha az Amúr a vízfelszínen tartózkodik akkor egy különös horgászmódszerrel ejthetjük zsákmányul. A főzsinorra teszünk egy 50-60 grammos csúszó olmot és egy darab pontyozó horgot, valamint szükség van még egy nagyobb hungarocelgolyóra ami a vízfelszínre emeli a horgon felkínált csalit.

Az Amur az egyik legerősebben kűzdő hal, fárasztásakor a jól beállítótt fék elengedhetetlen. Megakasztás után viszonylag könnyen jön ki, addíg amíg meg nem érzi a part közelségét, akkor kitör és nem ritka hogy 40-50 méter zsinórt is lehúz az orsóról. A kitörések hossza általában feleződnek, de amikor már felfekszik a víz tetejére akkoris még könnyen lefordulhat a horogról merítés előtt.Üzenetküldés
Ha calitippje vagy eredményes horgászmódszere van írja meg nekünk

E-mail címed:
Szöveg:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!